انواع شیشه درب و پنجره ساختمان
شیشهها در درب و پنجرههای ساختمانها از اهمیت بسیاری برخوردار هستند و برای انتخاب مناسبترین نوع شیشه برای درب و پنجرهها، باید با انواع مختلف شیشه آشنا شوید .
در دنیای امروزی، شیشه به عنوان یکی از عناصر مهم و اساسی در صنعت ساخت و ساز شناخته میشود. این محصول بی نظیر با استفاده از ویژگیهای متعدد خود توانسته است تا زیبایی، راحتی و ایمنی را به زندگی شخصی افراد هدیه دهد. استفاده از شیشههای ساختمانی به واسطه ویژگیهای متعدد این محصول، به یکی از اصلیترین متدهای ساخت و ساز تبدیل شده است. شیشه میتواند با ایجاد ارتباط مستقیم محیط داخل با محیط اطراف، اکوسیستم محیط را به درون منزل وارد کرده تا افراد با بهره گیری از نور طبیعی، زندگی شاد و راحتی را تجربه کنند. انتخاب درست و استفاده بهینه از شیشه در صنعت ساخت و ساز، علاوه بر ایجاد محیطی زیبا و آراسته، به ویژگیهای دیگری اعم از عایقبندی، ایمنی، نورپردازی و مقاومت در برابر ضربه و فشار نیز مرتبط است.
با توجه به این موارد استفاده از شیشه درب و پنجره ساختمان یکی از موارد مهمی است که سازندگان باید در هنگام ساخت و ساز به آن توجه ویژهای کنند. در این راستا در ادامه به بررسی چیستی شیشه ساختمانی و ویژگیهای آن میپردازیم و انواع شیشههایی که میتوان از آن در درب و پنجره ساختمان استفاده کرد را معرفی میکنیم.
با ما همراه باشید.
همه چیز درباره شیشه درب و پنجره ساختمان
شیشه، به عنوان یکی از اجزای حیاتی صنعت ساختمان، نقش اساسی و حیاتی در زیبایی و کاربرد ساختمانها دارد. شیشه درب و پنجره ساختمانی با استفاده ترکیبی از ویژگیهای متعدد، در صنعت ساختمان به عنوان یکی از مواد اصلی به کار میرود. از جنبههای مختلف، شیشه میتواند برای ایجاد زیبایی و تکمیل دکوراسیون نمای خارجی و داخلی ساختمان مورد استفاده قرار گیرد.
شیشه مناسب برای درب و پنجره ساختمان
در دنیای مدرن امروزی معماران و طراحان با تلفیق شیشه با سایر مواد ساختمانی، با استفاده از خلاقیت و متدهای نوین طراحی، فضاهایی منحصر به فرد و با جلوههای متفاوت ایجاد میکنند. استفاده از شیشه در ساخت و ساز ساختمانها، نه تنها به زیبایی و جذابیت ساختمان کمک میکنند بلکه کارایی و کاربردی بودن آنها را نیز تضمین میکنند.
با توجه به ویژگیهای متعدد شیشههای ساختمانی امروزه از این محصول در بخشهای مختلف ساختمان اعم از پنجره، نمای بیرونی ساختمان، درون آسانسور، بالکن، پارتیشن و حتی حمامها استفاده میشود که این موارد نشان از اهمیت بسیاری بالای این محصول در صنعت ساخت و ساز دارد.
چرا باید از شیشه در ساخت و ساز ساختمان استفاده کرد؟
همانطور که مستحضر هستید شیشه یکی از اصلیترین مصالح ساختمانی است که امروزه در صنعت ساختمان در بخشهای مختلف کاربرد دارد. اما سوال اصلی که در این میان به وجود میاید این است که چرا شیشه یکی از بهترین مواد اولیه در ساختمان سازی شناخته میشود؟
شیشه مناسب درب و پنجره ساختمان
از اصلی ترین دلایل کاربرد این محصول در صنعت ساختمان میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
• نورپردازی مناسب
یکی از نکات مهم که شیشه را به عنوان اولین و آخرین انتخاب در تولید پنجره معرفی میکند، قابلیت جذب نور این محصول است. شیشه میتواند با جذب نور و وارد کردن نور به فضای درونی منزل، انرژی را به محیط تزریق کند که این مهم موجب نورپردازی هر چه بهتر محیط میگردد.
• مقاومت در برابر تغییرات جوی
یکی دیگر از نکات مهم که موجب استفاده مکرر از شیشه در صنعت ساخت و ساز میگردد، مقاومت این محصول در برابر تغییرات جوی است. شیشه مقاومت خوبی در برابر تغییرات جوی دارد و در برابر عوامل مانند باران، باد و خشکی مقاومت میکند که این موضوع در صنعت ساخت و ساز از اهمیت بالایی برخوردار است.
• مقاومت در برابر زنگ زدگی
یکی از نکات مهمی که در صنعت ساختمان سازی از اهمیت بالایی برخوردار است، زنگ زدگی مواد اولیه است. با توجه به این که شیشه فلز نیست، پس این محصول دچار این مشکل نخواهد شد و تا ابد شیشه بدون ایجاد زنگ سالم باقی میماند و در برابر تاثیرات محیطی مانند تاثیرات اسیدها و بازها بسیار مقاوم است.
• سطح صاف و قابل شستشو
درخشندگی شیشه یکی از مواردی است که میتواند ظاهری جذاب را به ساختمانها بدهد، پس باید سطح شیشه همیشه تمیز و صیقلی باشد. سطح صاف شیشه باعث میشود گرد و غبار به راحتی از آن پاک شود و درخشندگی آن حفظ شود.
نظافت شیشه مناسب درب و پنجره ساختمان
• بازیافت پذیری
شیشه قابلیت بازیافت دارد و در هنگام بازیافت، کیفیت آن حفظ میشود. پس میتوان از این محصول به عنوان یک محصول دوستدار محیط زیست نام برد.
• مقاومت در برابر اشعه فرابنفش
یکی از مواردی که موجب ایجاد تغییرات در زیبایی و ظاهری مواد میگردد، اشعه فرابنفش موجود در نور خورشید است. با توجه به اینکه شیشه میتواند در برابر اشعه فرابنفش مقاومت کرده و تغییر رنگ ندهد، این محصول به انتخاب اول برای استفاده در درب و پنجره تبدیل میگردد.
• تحمل دما
شیشه میتواند دماهای بالا را تحمل کند و در مکانهایی که دما به شدت مورد تغییر قرار میگیرد، به عنوان یک گزینه معقول مورد استفاده قرار گیرد.
با توجه به موارد ذکر شده شیشه یکی از بهترین مواد اولیه برای استفاده در درب و پنجره ساختمان است. در این راستا امروزه تمامی سازندگان از شیشه در بخشهای مختلف سازه خود استفاده میکنند.
شیشه درب و پنجره ساختمان باید چه ویژگیهایی داشته باشند؟
کاربردهای متعدد شیشه در ساختمان سازی موجب شده است تا انواع مختلف شیشه در این صنعت کاربرد داشته باشند. در این راستا بهتر است بدانید که شیشههایی که در صنعت ساختمان سازی مورد استفاده قرار میگیرند، باید چه ویژگیهایی را داشته باشند.
• شیشه ساختمانی باید از هرگونه عیب و نقص مانند موج ، لب پریدگی، انحنا مصون باشد.
• ضخامت شیشه در تمامی بخشهای آن باید یکسان باشد.
• شیشه درب و پنجره باید در برابر عوامل جوی و هوازدگی مقاوم باشد و با گذشت زمان کدر نشود.
• هیچ گونه خراش و ترک در شیشه ساختمانی مجاز نیست و هر گونه عیب یا نقص باید در مراحل تولید شناسایی و رفع گردد.
انواع شیشه درب و پنجره ساختمان
استفاده از شیشه در ساختمانها به عنوان یکی از عناصر اصلی و جذاب، همواره توجه معماران را به خود جلب کرده است. این ماده، با زیبایی بی حد و وصفش امکان ایجاد طرحهای خاص و منحصربهفرد در ساختمان را فراهم میکند. انواع مختلفی از شیشه در بازار موجود بوده و با روشهای متنوعی تولید میشوند که میتوان در انواع مختلفی از ساختمانها از آنها استفاده نمود که از اصلیترین شیشه درب و پنجره ساختمان میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
• شیشه سکوریت
شیشه سکوریت، یکی از پرطرفدارترین مدلهای شیشه ساختمانی است که به صورت عمده در درب ساختمانهای تجاری مورد استفاده قرار میگیرد. این محصول در مکانهایی که ایمنی و مقاومت مد نظر استفادهکنندگان است، مورد استفاده قرار میگیرد. این نوع شیشه در مقابل ضربه و حرارت مقاومت بیشتری نسبت به شیشههای خام دارد و در صورت شکستن به قطعات کوچکی با لبههای صیقلی تبدیل میشود که خطرات ناشی از شکست را کاهش میدهد.
• شیشه لمینت
شیشههای لمینت از دو یا تعداد بیشتری لایه شیشه و لایه PVB ساخته میشوند و در مکانهایی که نیاز به استحکام و ایمنی بسیار بالاست، مورد استفاده قرار میگیرند. این شیشهها پس از شکستن، به قطعات کوچکی تبدیل میشوند که از جدا شدن و پخش شدن ذرات شیشهای در محیط جلوگیری میکند. این انواع شیشهها با ویژگیهای خاص خود، از جمله موارد مورد توجه معماران برای استفاده در ساختمانها هستند.
• شیشه مات
شیشه مات یکی از گزینههای محبوب در ساختمانها به دلیل ویژگیهایی همچون توانایی عبور نور و حفظ حریم خصوصی است. این نوع شیشه امکان جداسازی فضاها را فراهم میکند و در عین حال میتواند به میزان کافی نور را در محیط تامین کند، که این ویژگیها باعث میشود محیط زندگی بزرگتر به نظر برسد. در فضاهای کوچک و شلوغ، استفاده بیش از حد از شیشههای شفاف منجر به افزایش احساس شلوغی میشود، بنابراین بهتر است از شیشههای مات در این فضاها استفاده کنیم.
یکی از پرکاربردترین انواع شیشههای مات، شیشه ساتینا است که بیشتر در فضاهای داخلی ساختمانهای مدرن مورد استفاده قرار میگیرد. سطح این شیشه به طور یکنواخت و بدون فضای خالی و شفافیت، مات شده است که این موضوع اصلیترین ویژگی این محصول است.
• شیشه دو جداره
یکی از پرکاربردترین و محبوبترین انواع شیشه ساختمانی شیشه دوجداره یا چند جداره است. این نوع شیشه به دلیل مقاومت بسیار بالا در برابر صدا و حرارت، در بسیاری از ساختمانها مورد استفاده قرار میگیرد. یکی از ویژگیهای اصلی شیشههای دوجداره، عایق صدا و حرارت بودن این محصول است. این شیشهها عملکرد عالی در کنترل صدا و حرارت را ارائه میدهند. شیشه دوجداره توسط قرار گرفتن دو قطعه شیشه کنار هم و ایجاد فضای خلاء یا پر شده با هوا بین آنها تولید میشود. همچنین لازم به ذکر است که میتوان با توجه به نیاز محیط از ترکیبات مختلف شیشهها برای ساخت شیشه دوجداره استفاده کرد. این ترکیبات میتواند شامل شیشه فلوت، مشجر، آینهای، سکوریت، لمینت و غیره باشد.
• شیشه رفلکس
شیشه رفلکس به بهترین شکل نور را منعکس میکنند که دلیل این موضوع وجود پوششی در لایه بیرونی این محصول است. این نوع شیشهها باعث کاهش ورود حرارت به داخل ساختمان میشوند و همچنین نور ورودی را به بهترین شکل به درون فضا انتقال میدهند. در طول روز، آنها بهصورت آینه عمل میکنند و فضای داخلی را از دید بیرون محافظت میکنند. اما در شب، این خصوصیت بهشکل متفاوتی عمل میکند و انعکاس نور از داخل به بیرون مشاهده میشود.
• شیشه رنگی
شیشههای رنگی، بهویژه در مکانهایی مانند ویترینها، نمایشگاهها و ساختمانهای مسکونی، بهطور گسترده مورد استفاده قرار میگیرند. این شیشهها با طراحی خاص و منحصربهفرد، بخش زیادی از نور را جذب میکنند و بهشکلی مطلوب و جذاب داخل فضا را نورانی میکنند، در عین حال با ایجاد اثرات متنوع رنگ، تنوع و جذابیت به فضا میبخشند.
نکات مهم در رابطه با شیشههای ساختمانی
حال که با انواع شیشههای ساختمانی آشنا شدید، بهتر است بدانید که شیشههای ساختمانی تاثیر بسیاری زیادی در صرفه جویی در انرژی و زیبایی محیط میگذارند. در این راستا بهتر است به برخی نکات حائز اهمیت در این رابطه توجه کنید.
• شیشههای دوجداره و چند جداره بهترین انتخاب برای شیشههای پنجره ساختمانی هستند. دلیل این انتخاب قابلیت عایق صدا و حرارت بودن این محصول است. در این راستا این سبک شیشه ساختمانی را در اولویت انتخاب خود بگذارید.
• در هنگام خرید شیشه ساختمانی اطمینان حاصل کنید که شیشهها بدون موج تهیه شوند و شفافیت آنها در تمام سطح یکنواخت باشد.
• در صورت استفاده از شیشههای دوجداره، نوارها و چسب عایق بندی میان دو لایه شیشه باید به طور کامل اجرا شود و همچنین تستهای لازم برای وجود گاز میان دو لایه باید انجام شود.
• پیش از نصب، حتماً کنترل کنید که شیشهها دارای گونیا نباشند و هیچ ترک یا لب پریدگی در آنها وجود نداشته باشد.
• برای حمل و نقل شیشهها، از خودروهای مناسب و تجهیزات مربوط استفاده کنید و انبارداری و دپوی شیشهها در محل پروژه را به گونهای انجام دهید که در مسیر تردد نباشند تا هیچ گونه آسیبی به شیشهها نرسد.
• بعد از نصب، حتماً کنترل کنید که پیچها و بستهای نگهدارنده شیشه به درستی بسته شده باشند.
• در صورت استفاده از شیشههای بزرگ در نما، از شیشههای سکوریت و لمینت استفاده کنید تا در صورت شکستن، به کسی آسیب نرسد.
• شیشههایی که در معرض عبور و مرور افراد هستند، باید از نوع سکوریت باشند تا در صورت شکستن، به کسی آسیب نرسد.
با توجه به موارد ذکر شده انتخاب درست شیشههای ساختمانی میتواند تاثیرات فراوانی بر کیفیت ساخت و ساز ساختمان بگذارد. در این راستا حتما و حتما قبل از خرید شیشه درب و پنجره ساختمان، نسبت به انتخاب بهترین شیشه ساختمانی اقدام کنید.
مقالات مرتبط: