شیشه رفلکس چیست

شیشه رفلکس یکی از انواع شیشه‌هایی است که در نمای ساختمان‌ها، پنجره‌ها، بالکن‌ها و دیگر موارد استفاده می‌شود. این نوع شیشه دارای خاصیت بازتاب نور است که باعث می‌شود در طول روز، حالت آینه‌ای به خود بگیرد و افراد در خارج از ساختمان، دیدی از محیط داخلی نداشته باشند. این خاصیت در طول شب برعکس می‌شود و افراد در داخل ساختمان، دیدی از محیط بیرون ندارند. شیشه رفلکس با استفاده از آلیاژهای مختلف فلزی و رنگ‌های گوناگون تولید می‌شود و هر کدام از آن‌ها تاثیر متفاوتی در بازتاب و عبور نور دارند. شیشه رفلکس علاوه بر زیبایی و جذابیت بصری، دارای مزایای دیگری نظیر کاهش مصرف انرژی، جلوگیری از تابش UV، کنترل حرارت و صدا و افزایش حریم خصوصی است. در این مقاله قصد داریم به بررسی تاریخچه، تولید، انواع، کاربردها، مزایا و معایب شیشه رفلکس بپردازیم

۱۴۰۲ دوشنبه ۳۰ مرداد
232
شیشه رفلکس چیست

 

شیشه رفلکس

انواع شیشه رفلکس

انواع شیشه رفلکس براساس رنگ، ضخامت و نوع پوشش فلزی قابل تقسیم بندی هستند. براساس رنگ، شیشه رفلکس به صورت زیر دسته بندی می‌شود:

 

شیشه رفلکس نقره‌ای:

این نوع شیشه دارای بالاترین میزان بازتاب نور است و به صورت کاملا آینه‌ای عمل می‌کند. این شیشه‌ها برای سنگ نمای سفید و سبک مناسب هستند.

 

شیشه رفلکس دودی:

این نوع شیشه دارای کم‌ترین میزان بازتاب نور است و به صورت کم رنگ و شفاف عمل می‌کند. این شیشه‌ها برای سنگ نمای تیره و سنگین مناسب هستند.

 

شیشه رفلکس طلایی:

این نوع شیشه دارای رنگ زرد گرم و جذاب است و بازتاب نور متوسط دارد. این شیشه‌ها برای سنگ نمای قرمز و قهوه‌ای مناسب هستند.

 

شیشه رفلکس برنز:

این نوع شیشه دارای رنگ قهوه‌ای سرد و خاص است و بازتاب نور کم دارد. این شیشه‌ها برای سنگ نمای خاکستری مناسب هستند.

 

شیشه رفلکس سبز:

این نوع شیشه دارای رنگ سبز زیبا و طبیعی است و بازتاب نور کمی بیش‌تر از دودی دارد. این شیشه‌ها برای سنگ نمای سبز یا چوبی مناسب هستند.

 

شیشه رفلکس آبی:

این نوع شیشه دارای رنگ آبی خنک و آرام است و بازتاب نور کمی کم‌تر از نقره‌ای دارد. این شیشه‌ها برای سنگ نمای آبی یا سفید مناسب هستند.

 

انواع شیشه رفلکس

 

شیشه رفلکس براساس ضخامت به صورت زیر دسته بندی می‌شود:

شیشه رفلکس 4 میلی متر:

این نوع شیشه دارای کم‌ترین ضخامت و سبک‌ترین وزن است و برای پنجره‌های کوچک و سبک مناسب است.

 

شیشه رفلکس 6 میلی متر:

این نوع شیشه دارای ضخامت و وزن متوسط است و برای پنجره‌های بزرگ و سنگین مناسب است.

 

شیشه رفلکس 8 میلی متر:

این نوع شیشه دارای بیش‌ترین ضخامت و سنگین ترین وزن است و برای پنجره‌های خیلی بزرگ و خیلی سنگین مناسب است.

 

شیشه رفلکس براساس نوع پوشش فلزی به صورت زیر دسته بندی می‌شود:

 

شیشه رفلکس ساده و یا به اصطلاح سافت کوت:

این نوع شیشه فقط دارای یک لایه پوشش فلزی است که باعث بازتاب نور می‌شود. این نوع شیشه برای محصولات با کم‌ترین قابلیت تغییر در بازتاب مناسب است. فرآیند تولید و پاشش لایه ی فلز به این نوع شیشه ها معمولا پس از تولید شیشه و سرد شدن آن و به صورت آفلاین انجام میشود .

این مدل شیشه رفلکس به دلیل روش تولید آن قابل سکوریت نبوده و در صورت سکوریت شدن لایه کوت آنها در کوره خواهد سوخت .

 

شیشه رفلکس با پوشش سخت یا به اصطلاح هارد کوت:

این نوع شیشه دارای یک لایه پوشش فلزی است که پوشش فلزی آن باعث می‌شود که لایه ی کوت شیشه مقاومت بیش‌تری در برابر خط و خش، ضربه، دما، رطوبت و تغییر رنگ داشته باشد. این نوع شیشه رفلکس برای محصولات با قابلیت تغییر بالاتر در بازتاب مناسب است. فرآیند تولید و پاشش لایه ی فلزی در این روش در زمان گرم بودن شیشه و به صورت آنلاین انجام میشود و قابل سکوریت شدن نیز می باشد .

 

شیشه رفلکس چیست

 

مزایای شیشه رفلکس

شیشه رفلکس یک نوع شیشه است که با پوششی از اکسیدهای فلزی باعث می‌شود نور خورشید به صورت آینه‌ای بازتاب داده شود. این شیشه‌ها مزایای زیادی دارند که می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

• حفظ حریم خصوصی و جلوگیری از دیده شدن فضای داخلی از بیرون در طول روز

• تنوع رنگی و زیبایی بالا در نمای ساختمان

• امکان ترکیب آن در انواع تک جداره، دوجداره ، لمینت و سکوریت

 

 

معایب شیشه رفلکس

البته شیشه رفلکس هم مانند هر محصول دیگر، معایب خود را دارد که باید هنگام خرید این موارد را در نظر گرفت. برخی از معایب شیشه رفلکس عبارتند از:

• قیمت بالاتر نسبت به شیشه‌های معمولی

• کاهش دید فضای بیرون از داخل در طول شب

 

 

انواع شیشه رفلکس

 

 

 

تفاوت شیشه رفلکس و آیینه معمولی

شیشه رفلکس و آیینه معمولی دو نوع شیشه هستند که با هم تفاوت دارند. شیشه رفلکس یک نوع شیشه است که دارای پوششی از اکسیدهای فلزی است که باعث می‌شود نور خورشید را به صورت آینه‌ای بازتاب دهد و در صورت قرارگرفتن در فاصله بسیار نزدیک محتوای پشت شیشه قابل رویت میباشد و قابلیت سکوریت شدن می باشد و بیشتر در صنعت ساختمان و لوازم خانگی از آن استفاده میشود ولی آیینه‌ی معمولی یک نوع شیشه است که سطح صاف و براق دارد و نور را به صورت مستقیم بازتاب می‌دهد. معمولا برای دکوراسیون، آرایش، موارد پزشکی و فیزیک استفاده می‌شوند. آیینه ها قابل ساخت در انواع شکل و اندازه هستند اما قابل سکوریت نبوده و شکننده می باشند .

 

شیشه رفلکس

 

قیمت شیشه رفلکس

قیمت شیشه رفلکس به عوامل مختلفی بستگی دارد که می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

 

• رنگ:

شیشه رفلکس در رنگ‌های مختلف مانند طلایی، نقره‌ای، سبز، آبی، برنز و ... ساخته می‌شود. رنگ‌های مختلف بازتاب نور را تغییر می‌دهند و بر روی قیمت تاثیرگذار هستند. به طور کلی، قیمت شیشه رفلکس نقره‌ای بالاتر از سایر رنگ‌ها است.

 

• ضخامت:

ضخامت شیشه رفلکس نیز بر قیمت آن تاثیرگذار است. ضخامت‌های معمول شیشه رفلکس ۴، ۵ و ۶ و 8 میلی‌متر هستند. با افزایش ضخامت، قیمت نیز افزایش می‌یابد.

 

 

سایر مقالات جام ایمن تولید کننده شیشه سکوریت

شیشه سکوریت

شیشه ضد گلوله