َشیشه ساتینا چیست

یکی از شیشه‌های محبوب امروزی، ساتینا نام دارد. در این مقاله از تحریریه جام ایمن، قصد داریم شما را با شیشه ساتینا، نحوه ساخت و کاربرد‌های آن آشنا کنیم.

۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۹ مهر
664
َشیشه ساتینا چیست

در حال حاضر شیشه، به عنوان یکی از متریال‌‌های اساسی در طراحی داخلی و دکوراسیون بسیاری از ساختمان‌ها به کار می‌رود.

از عمده‌ترین دلایل استفاده از شیشه، می‌توان به زیباسازی و تامین‌ نور برای فضا داخلی اماکن اشاره کرد. همچنین استفاده از شیشه‌های مات مانند ساتینا یا سندبلاست، باعث افزایش حریم خصوصی می‌شود.

جالب است بدانید که شیشه یکی از مواد قابل بازیافت است و همین امر، منجر به کمک صنعت شیشه به محیط زیست می‌شود.

یکی از شیشه‌های محبوب امروزی، ساتینا نام دارد. در این مقاله از تحریریه جام ایمن، قصد داریم شما را با شیشه ساتینا، نحوه ساخت و کاربرد‌های آن آشنا کنیم.

با ما همراه باشید.

 

شیشه ساتینا چیست؟

شیشه مات ساتینا، اولین بار توسط شرکت East Cambridge در انگلستان ساخته شد. معروف است که سازندگان شیشه ساتینا دو مهندس بازنشسته بودند، که به دنبال ایده‌ای نو جهت مات کردن و حفظ حریم خصوصی منازل بودند.

قسمتی از بودجه ساخت شیشه ساتینا توسط دانشگاه کمبریج پشتیبانی شد.

بعد‌ از موفقیت شیشه ساتینا در عرصه جهانی توسط کمپانی

East Cambridge، جایزه نوآوری صنعتی دانشگاه کمبریج به این شرکت اهدا شد.

ظشیشه ساتینا به دلیل زیبایی چشم‌نواز و خیره‌کننده‌ای که دارد، در بسیاری از دکوراسیون داخلی و نماهای اداری، استفاده می‌شود.

 

فرآیند ساخت شیشه ساتینا | نحوه ساخت شیشه مات

شیشه ساتینا از خانواده شیشه‌های مات به حساب می‌آید. شیشه ساتینا از غوطه‌ور کردن شیشه در ترکیب هیدروفلوئوریک اسید بدست می‌آید.

همینطور اگر دسترسی به هیدرو فلوئوریک اسید موجود نباشد، از دیگر اسید‌های ساینده استفاده می‌شود.

این نحوه از شستشو با اسید سبب می‌شود برخلاف شیشه‌ سندبلاست

(در نظر داشته باشید که شیشه‌های سندبلاست با پاشش ماسه مات می‌شوند، به همین سبب دارای فرورفتگی‌هایی می‌باشند) سطح شیشه کاملا یکسان و صاف شود.

به‌ طور خلاصه، شیشه ساتینا تحت عملیات شیمیایی در واکنش به اسید هیدروفلوئوریک قرار می‌گیرد، به همین دلیل مات می‌شود و قسمتی از سطح براقیت شیشه از بین می‎رود.

اگر بخواهیم، فرآیند تولید شیشه ساتینا را به صورت شماره‌گذاری و مرتب بیان کنیم، چنین است:

 

1- انتخاب شیشه: در اولین قدم از ساخت شیشه، باید نوع شیشه‌ای را که برای ساخت شیشه ساتینا به‌ کار می‌رود، را انتخاب کرد.

در فرآیند تولید ساتینا، معمولا از شیشه شفاف معمولی استفاده می‌کنند.

*نکته مهم: برخلاف پندار بسیاری، شیشه ساتینا خود یک گونه مستقل شیشه نیست. در واقع شیشه ساتینا از یک شیشه پایه با اعمال تغییراتی مانند قاطی شدن با اسید‌های خاص و گرفتن خاصیت مات، به دست می‌آید.

 

2- آماده‌ کردن سطح شیشه: سطح شیشه باید به خوبی پاک‌سازی شود.

این فرآیند شامل پاک کردن هر گونه ذرات، گرد و غبار، آلودگی و اطمینان

از یکدست بودن سطح شیشه است.

 

3- غوطه‌وری در اسید: این مرحله یکی از مهم‌ترین مراحل ساخت شیشه ساتینا است، که باید با دقت و استفاده از اسید باکیفیت و استاندارد انجام شود.

در این مرحله با استفاده از اسیدهای خاصی مانند هیدروفلوئوریک، تغییرات شیمیایی در سطح شیشه ایجاد می‌شود.

 

4- ترکیب محصول: در این مرحله از فرآیند تولید شیشه، با اعمال اسید و تغییرات شیمیایی، با یک شیشه مات مواجه می‌شویم. مهمترین نکته این است، که ترکیبات اسیدی باید به گونه‌ای اعمال شوند که سطح شیشه به صورت یکنواخت مات شود.

5- شستشو و حذف اسیدها: بعد از تغییرات شیمیایی، شیشه با دقت شستشو می‌شود تا اثری از مواد اضافی مانند اسیدها نباشد. در این مرحله باید یک سطح مات که دارای صافی و یکدستی است، تحویل بگیریم.

پس از انجام تمام مراحل بالا، شیشه ساتینا آماده برای استفاده در مصارف مختلف می‌باشد.

 

شیشه ساتینا

 

ویژگی‌های شیشه ساتینا

شیشه ساتینا به طور رایج، با رنگ پاستلی به بازار عرضه می شود.

سایندگی سطح شیشه ساتینا بسیار ریز و نرم است، به همین جهت این شیشه دارای زیبایی خاصی است.

یکی دیگر از ویژگی‌های اساسی شیشه ساتینا و تفاوت این شیشه با نمونه سندبلاست، مربوط به خاصیت عبور نور می‌باشد؛ شیشه مات ساتینا، نور را از خود عبور می‌دهد، اما اجازه دیدن شدن منظره‌ پشت شیشه را نمی‌دهد. به دلیل همین خاصیت ویژه، از این شیشه در بدنه بعضی لامپ‌های دکوراسیونی استفاده می‌کنند.

اگر خواهان محیطی با حداکثر میزان نوردهی هستید، قطعا استفاده از ساتینا گزینه ایده‌آل شما است.

یکی از مزیت‌های اساسی شیشه ساتینا در قیاس با سندبلاست، صاف‌تر و یکدست‌تر بودن آن است.

معمولا شیشه‌های ساتینا بازار، در ضخامت‌های ۴، ۶ و ۸ الی ۱۰ میلی‌متر موجود هستند.

در طراحی فضاهای دکوراسیونی که شیشه ساتینا به کار برده می‌شود .

 

ویژگی‌های شیشه ساتینا

 

مزایا خرید شیشه ساتینا | فواید شیشه مات

اساسی‌ترین فلسفه ساخت شیشه‌های ساتینا، کمک به حفظ حریم خصوصی در کنار زیباسازی محیط است.

در بسیاری از مکان‌های عمومی مانند کافی‌ شاپ‌ها، رستوران‌ها، و مغازه‌ها از این شیشه استفاده می‌شود. همینطور در فضا داخلی ساختمان‌ها و در محیط‌هایی مانند حمام و پارتیشن هم، این شیشه به کار می‌رود.‌

یکی دیگر از امتیازهای شیشه سکوریت ساتینا ، مقاومت قوی‌‌ هست که در مقابل ضربه و فشار دارد. برخلاف شیشه‌های معمولی، مقاومت این شیشه‌ها چند برابر است. همین خاصیت مقاومت، باعث ایجاد امنیت بیشتر در اماکن مورد استفاده، نسبت به بقیه شیشه‌ها می‌شود.

اگر از دوست‌داران محیط زیست هستید، باید بدانید که درصد مواد مضر برای محیط، در این نوع از شیشه، بسیار کمتر از بقیه شیشه‌ها است. این شیشه قابل بازیافت و مطابق با طبیعت است.

همانطور که اطلاع دارید، بسیاری از شیشه‌ها در برابر آب یا دما، تاب مقاومت ندارند. در چنین شیشه‌هایی، فرآیند سرد و گرم شدن، منجر به کاهش مقاومت و چه بسا خرد شدن شیشه شود!

اما شیشه‌های ساتینا در برابر رطوبت و دماهای سخت، بسیار مقاوم هستند.

اگر میخواهید از ورود اشعه‌های مضر خورشیدی به درون محیط جلوگیری کنید، ساتینا به کمک شما می‌آید؛ شیشه مات ساتینا، از ورود اشعه‌های مضر

جلوگیری می‌کند. اما به هیچ وجه باعث جلوگیری از ورود نور طبیعی نمی‌شود!

 

زیبایی و تمیزی شیشه ساتینا | مزیت شیشه ساتینا

شیشه ساتینا و سندبلاست هر دو از معروف‌ترین نمونه‌های شیشه مات هستند. اما با تمام خوبی‌های شیشه سندبلاست، این شیشه دارای یک نقطه ضعف است، یعنی به آسانی تمیز نمی‌شود. اما فرآیند نظافت شیشه‌های ساتینا بسیار راحت تر از نمونه سندبلاست است.

توجه داشته باشید که شیشه ساتینا به دلیل سطح مات، به اندازه کمتری اثر انگشت و لکه را جذب می‌کند. به همین دلیل دارای تمیزی و زیبایی خاص است.

با کمک شیشه ساتینا می‌توانید لوگو شرکت یا طرح‌های دلخواه خود را بر روی شیشه خلق کنید. فرآیند ایجاد طرح بر سطح ساتینا، بسیار منعطف است؛ از این روی، دست شما را در انتخاب جلوه‌های بصری زیبا بازگذاشته است.

 

قیمت شیشه ساتینا

قیمت شیشه ساتینا با توجه به چندین فاکتور اساسی از جمله: ضخامت، ابعاد، طرح و رنگ، کیفیت مواد به کار رفته در ساخت و... متغیر است.

با توجه به شرایط حاکم در بازار ایران، تعیین قیمت دقیق شیشه دشوار می‌باشد. از همین روی، این قیمت‌ها با نوسان بسیار همراه هستند.

اگر دوست دارید از آخرین قیمت شیشه مات و شیشه ساتینا مطلع شوید، حتما از طریق قسمت "ارتباط با ما"، از کارشناسان جام ایمن، مشاوره رایگان دریافت کنید.

 

قیمت شیشه ساتینا

 

موارد استفاده از شیشه ساتینا | کاربرد‌های شیشه ساتینا

شیشه مات ساتینا، با خصوصیت‌های ویژه‌ای که دارد، در بسیاری از دکوراسیون‌های داخلی و خارجی به کار می‌رود. بعضی از استفاده‌های متداول از شیشه ساتینا در ادامه برای شما آورده شده‌اند:

 

• حمام‌های شیشه‌ای مدرن

حمام‌های شیشه‌ای، نمونه‌ای جدید و دلنواز از جلوه‌های معماری نو هستند. در این حمام‌ها از شیشه ساتینا به عنوان پوشش استفاده می‌شود.

شیشه ساتینا امکان ایجاد حریم خصوصی را در حمام فراهم می‌کند؛ در حالی که امکان عبور نور طبیعی را نیز به داخل فضا می‌دهد.

 

• پارتیشن‌های شیشه‌ای

در فرآیند پیاده‌سازی پارتیشن‌های اداری یا مسکونی، از شیشه ساتینا استفاده می‌شود.

این پارتیشن‌ها به واسطه ایجاد حجم‌های مات و شفاف در محیط، فضایی مناسب برای کار و اجتماع فراهم می‌کنند.

 

• نمای شیشه‌ای بیرون

برای اجرا نمای بیرونی ساختمان‌ها، می‌توانید از ساتینا استفاده کنید.

فرض کنید بالکن بیرونی دارید، و قصد دارید از خیابان، بالکن و حریم خانه شما قابل روئیت نباشد. در این صورت با کمک از شیشه ساتینا می‌توانید هم منظره‌ای شیک بسازید، و هم حریم خصوصی خود را امن کنید.

 

• درب و پنجره ساختمان‌ها

استفاده از این شیشه‌ها در درب‌ها و پنجره‌های شیشه‌ای ساختمان‌ها، یکی از متداول‌ترین موارد استفاده است. ساتینا به‌دلیل امنیت، استحکام، تعویض آسان، و قیمت مناسب، گزینه‌ای عالی برای منازل یا ادارات می‌باشد.

این تنوع در استفاده، نشان‌دهنده ویژگی‌های منحصر به فرد شیشه ساتینا در زمینه‌های مختلف معماری و دکوراسیون است.

 

سوالات متداول:

 

استفاده از شیشه ساتینا گران است؟

اکثر سازندگان شیشه‌های ساتینا، قیمت‌های متفاوتی ارائه می‌دهند. در کل، استفاده از شیشه ساتینا به جای شیشه معمولی کمی به هزینه های شما می افراید .

 

نحوه ثبت سفارش شیشه ساتینا در جام ایمن چگونه است؟

برای ثبت خرید شیشه با قیمت مناسب، کافی است با مشاوران جام ایمن تماس بگیرید. برای این منظور از قسمت ارتباط با ما، می‌توانید نسبت به ارسال ایمیل و یا تماس تلفنی و خرید شیشه اقدام کنید.

 

سایر مقالات آشنایی با صنعت شیشه

شیشه رفلکس

شیشه مات